Meny
Din vagn

Supermat

Raw Powders ™ erbjuder rena Ashwagandha vegetariska kapslar 500 mg! Vad är Ashwagandha? Örten har länge använts inom den ayurvediska traditionen som ett komplement till den vardagliga kosten. Den har använts i många år i ayurvedisk medicin för att minska symtom på ångest, sömnlöshet, astma, artr..
kr 157
Exkl moms:kr 157
Raw Powders ™ erbjuder Maca Root Extract-Kapslar! Vad är Maca Root Extract? Maca, ibland kallad peruansk ginseng, är vanligt förekommande i Anderna. Macarot innehåller fördelaktiga föreningar eftersom några av B-grupperna av vitaminer, vitamin E och vitamin C och vidare, kalcium, zink, järn och ..
kr 157
Exkl moms:kr 157
Raw Powders ™ erbjuder Sea Moss & Bladderwrack vegetariska kapslar! Vad är Sea Moss & Bladderwrack? Båda ingredienserna är alger som finns på steniga kustlinjer i både Atlanten och Stilla havet och andra kringliggande vatten. Havsmossa eller även känd som irländsk mossa är en rödalg som ..
kr 214
Exkl moms:kr 214
Raw Powders ™ erbjuder Lion's Mane 5:1 extraktkapslar! Vad är Lion's Mane Extract? Lion's Mane eller Hericium Erinaceus växer på det amerikanska bokträdet, men kan också hittas i Europa och Asien. Svampens utseende är något speciellt - Lion's Mane kan beskrivas som en vit och lurvig svamp som på..
kr 304
Exkl moms:kr 304
RAW POWDERS™ FENUGREEK ÖRTKLÖVEREXTRAKT 20:1 Kosttillskott 90 kapslarNettovikt: 51 g (förklaring: 90 kapslar, vardera med 566,67 mg). VAD ÄR FENUGREEK? Fenugreek är en flerårig växt inom ärtfamiljen, även känd som grekiskt hö eller grekiskt klöver. Fenugreek kan användas i mat, kryddor, kosmetik..
kr 214
Exkl moms:kr 214
Raw Powders ™ erbjuder rent Ashwagandha-pulver! Vad är Ashwagandha? Ashwagandha är en gammal växt som kommer från ayurvedisk medicin som praktiseras i Mellanöstern och Fjärran Östern. Namnet ashwagandha kommer från ordet ashwa som är sanskrit och betyder häst. Namnet kommer dels från rotens ..
kr 202
Exkl moms:kr 202
Powders ™ erbjuder Reishi vegetariska kapslar! Vad är Reishi? Reishi eller Ling Zhi (på kinesiska) är en svamp som växer på heta platser i Asien. Reishi har använts i Fjärran Östern där det länge varit känt för dess fördelar för både själ och kropp. Varför ska jag ta det? Reishi-svamp stimul..
kr 214
Exkl moms:kr 214
Raw Powders ™ erbjuder rent Lion's Mane-pulver! Vad är Lion's Mane? Lion's mane eller Hericium Erinaceus är en vit lurvig svamp som växer på vissa lövträd. Varför Lion's Mane? Lion's Mane har en betydande effekt på nervsystemet och kan bidra till att skydda nerverna från skador. Svampen har ..
kr 326
Exkl moms:kr 326
Raw Powders™ erbjuder Chlorella-tillskott: Chlorella-pulver, Chlorella-kapslar! VAD ÄR CHLORELLA? Chlorella (Chlorella Vulgaris) är en fritt flytande encellig grön mikroalg (fytoplankton) som växer i sötvatten och är extremt rik på klorofyll. Läs mer om vad Chlorella är här. Chlorella klassas so..
kr 123
Exkl moms:kr 123
Raw Powders™ erbjuder rent Bacopa Monnieri pulver! Vad är Bacopa Monnieri? Bacopa Monnieri används inom traditionell Ayurvedisk medicin. Bacopa Monnieri kan frodas under vattnet, så du kan också märka Bacopas vita blommor i akvarium. Forskning har visat Brahmis positiva effekt på mänsklig hälsa...
kr 168
Exkl moms:kr 168
Raw Powders™ erbjuder rent Cordyceps Sinensis pulver! Vad är Cordyceps? Cordyceps är en svamp och den växer på några larver, som man hittar i bergen i Kina. Cordyceps innehar flera bioaktiva föreningar, inklusive polysackarider och nukleosider, vilka har studerats under en längre tid. Varför bo..
kr 146
Exkl moms:kr 146
Raw Powders™ erbjuder rent Acai-pulver! Vad är Acai? Acai är ett palmträd som finns i sydamerikanska brasilianska skogar, där de infödda upptäckte fördelarna med palmens bär. Vissa hälsovårds specialister kallar detta svart-lila bär för en "supermat" för människor på grund av dess positiva effekt..
kr 112
Exkl moms:kr 112
Visar 1 till 12 av 23 (2 Sidor)

Naturens bästa för en hälsosam kost: Superfoods

Örter, frukter, bär, svamp och grönsaker - varje generation och kultur känner igen och använder sig av vissa näringsrika och särskilt hälsosamma livsmedel från naturen.

Det som våra mor- och farföräldrar ansåg vara "enkla" livsmedel som äpplen, broccoli och vinbär är nu kända som superfoods som gojibär, chiafrön, cordyceps och andra. Globaliseringen har gjort dessa särskilt hälsosamma och näringsrika livsmedel från olika kulturer över hela världen tillgängliga för alla.

Det inkluderar medicinska örter, ekologiska råvaror (dvs. obearbetade, ekologiskt odlade livsmedel) och, viktigast av allt, frukter, svampar och grönsaker med hög halt av hälsosamma ingredienser. De är bra för vår hälsa, främjar vårt välbefinnande och är ibland helt naturliga botemedel mot sjukdomar.

En omvärdering har pågått ett tag, särskilt efter några decennier då snabbmat, färdiglagade måltider och billiga, snabbt bearbetade livsmedel började ta över världen. Eftersom många viktiga beståndsdelar ofta går förlorade i den konventionella livsmedelssektorn, har även kemiska rester eller långa transportvägar en inverkan på kvaliteten.

Som ett resultat av detta överväger många människor återigen slow food och uppmärksammar ekologiska livsmedel och anständigt, hälsomedvetet ätande. Superfoods uppmuntrar detta mönster.

Här är några insidertips samt de bästa superfoods som finns i världen idag.

 

Superfoods: Vad är de?

Alla livsmedel som innehåller en utomordentligt hög andel särskilt hälsosamma, väl tolererade eller värdefulla näringsämnen anses vanligtvis vara superfoods. Hit hör exceptionellt hälsosamma livsmedel som bär, frukter och grönsaker med högt vitamininnehåll eller mycket antioxidanter, mineraler, spårämnen eller omega-3-fettsyror, till exempel maca, havsmossa, blåbär eller acai (t.ex. i chia -frön, lax). De kallas superfoods på grund av deras sammansättning och näringsämnen.

Det finns en mängd olika användningsområden som är möjliga, t.ex. att lägga till dem råa i måltider som en färsk ingrediens, toppa sallader med frön eller pulver, blanda dem i en smoothie, göra ett te (som klorella eller spirulina) eller ta dem regelbundet som ett superfood näringstillskott i kapselform.

Superfoods är särskilt omtyckta som kosttillskott när de konsumeras i pulverform eftersom det är enkelt och bekvämt att göra det.

 

De bästa superfoods och deras användningsområden

Superfoods, oavsett om de är inhemska eller utländska, tillför mångfald till vår kost och ger en mängd nyttiga näringsämnen. De främjar allmän hälsa, sund matsmältning och immunförsvaret. Enkelt uttryckt är superfoods hälsosamma för oss.

Det finns naturligtvis också exotiska livsmedel med helande egenskaper som ofta finns på andra ställen - äpple, nässlor, linfrö, maskros, hirs eller bär.

De sex mest kända superfoods och deras fördelar beskrivs kortfattat nedan om du vill köpa dem online:

1. Cordyceps, en superfood

> Den medicinska svampen innehåller antioxidativa egenskaper som hjälper den att bekämpa fria radikaler och stärka immunförsvaret och försvaret.

> Köp kapslar av Cordyceps

> Köp Cordyceps pulver

2. Chaga, en supermat

> En svamp med hög halt av vitaminer och näringsämnen som används i österländsk medicin för att förbättra hjärt- och kärlhälsan, skydda cellerna från inflammation och mycket mer.

> Innehåller bland annat mangan, aminosyror, kalium, kalcium, koppar, selen, zink, järn, magnesium och D-vitamin.

> Köp Chaga pulver

3. Gojibär, en superfrukt

> Röda bär från Asien har en lång historia av att användas för att stärka immunförsvaret.

> Rika på vitaminer, järn, aminosyror och antioxidanter.

> Köp Gojibär

4. Superfood blåstång och havsmossa (sea moss)

> Kelp, en typ av ätbar tång, är rik på mineraler, fibrer och vitaminer.

> Har antivirala, antioxidativa, antiinflammatoriska och andra störningar samt stödjer ett starkt immunförsvar. Läs mer om fördelarna med havsmossa (sea moss).

> Köp havsmossa (sea moss)

5. Spirulina, en supernäring

> Cyanobakterier eller mikroalger med höga halter av järn, magnesium, kalcium, vitala aminosyror, protein och vitaminer.

> Uppmuntrar till rening, avgiftning och viktminskning.

> Köp Spirulina kapslar

> Köp Spirulina pulver

6. Chlorella, ett superlivsmedel

> Mineral-, vitamin- och antioxidantrika gröna mikroalger.

> Sänker kolesterol, stödjer immunförsvaret, avgiftar och rengör kroppen.

> Köp Chlorella

 

Var säljs superfoods?

Den mat som är hälsosam för vår kropp och sist men inte minst för vår själ består av naturliga helande egenskaper och näringsämnen från frukter, frön, svampar, alger och örter som har prövats i generationer. Många exotiska superfoods, som länge varit populära i sina hemländer, kan nu också beställas och konsumeras i Europa.

Våra lokala frukt- och grönsakssorter bör naturligtvis utgöra en betydande del av vår kost när det är möjligt. Superfoods från andra länder och kulturer kan dock komplettera den. Superfoods kan köpas ganska bekvämt på nätet och finns som kapslar eller pulver för Gojibär, Cordyceps, havsmossa och blåstång, Chaga, Spirulina eller Chlorella. Vissa, som gojibärspulver eller acai-pulver, kan också köpas som superfoods i lagerhållna natur- och hälsokostbutiker. Utbudet är dock ofta ganska litet.

En nätbutik för superfoods som heter RawPowders erbjuder ett brett utbud av kosttillskott samt flera olika typer och varianter av superfoods, till exempel följande:

Acai pulver, Maca kapslar, Maca pulver, Reishi pulver, Reishi kapslar, Koreanskt Panax Ginseng kapslar, Koreanskt Panax Ginseng pulver, Lion’s Mane kapslar och Lion’s Mane pulver.Källor:

https://www.superfoods-abc.de/naehrstoffe/was-sind-superfood

https://www.edeka.de/ernaehrung/lebensmittelwissen

https://www.zentrum-der-gesundheit.de/ernaehrung/lebensmittel/pilze-uebersicht/cordyceps

https://www.gesundheit.de/ernaehrung/lebensmittel/goji-beeren

https://www.chaga-pilz.com/

https://www.spirulina.info/
Textförfattare:

Kay Svegler

Kommunikation, PR, Amerikanska studier, University of Leipzig

Journalist och frilansskribent (t.ex. Süddeutsche Zeitung, BILD, MDR etc.).

Tidigare Senior PR Manager för Fischer Appelt, hållbarhet och mångfaldsansvarig för DKB.

Produkten är slut för tillfället. Fyll i din epostadress, så meddelar vi dig så fort den finns tillgänglig.

Namn
Epost
Kommentar