Meny
Din vagn

Melatonin

Go Powders Melatonin Sömnspray
-70 %
Go Powders™ erbjuder Melatonin Sömnspray! VAD ÄR MELATONIN SPRAY? Melatonin är ett naturligt hormon som vanligtvis frisätts på natten från vår tallkottkörtel som ligger i hjärnan. På grund av intensiv livsstil står vår sömncykel inför allvarliga utmaningar som orsakar sömnstörningar såsom sömnlösh..
kr 30 kr 101
Exkl moms:kr 30
Melatoninpulver (MÅTTSKED INGÅR INTE)
SLUTSÅLD
Raw Powders ™ erbjuder rent melatoninpulver utan tillsatser! Vad är Melatonin? Det viktigaste hormonet som gör att du känner dig sömnig är melatonin. Detta ämne tillverkas naturligt i vår kropp, i tallkottkörteln i hjärnan för att vara mer specifik. Melatoninnivåerna, enligt vårt naturliga bete..
kr 203
Exkl moms:kr 203
Melatonin 200 tabletter
SLUTSÅLD
Raw Powders ™ erbjuder melatonintabletter! Vad är Melatonin? Det viktigaste hormonet som gör att du känner dig sömnig är melatonin. Detta ämne tillverkas naturligt i vår kropp, i tallkottkörteln i hjärnan. Melatoninnivåerna, enligt vårt naturliga beteende, förblir låga under dagen eller när det ..
kr 101
Exkl moms:kr 101
Visar 1 till 3 av 3 (1 Sidor)

Köpa Melatonintillskott på nätet. För hälsosam sömn och bättre prestanda

Här förklarar vi hur melatoninkosttillskott fungerar i kroppen och var du kan beställa melatonin på nätet utan recept.

Vad är melatonin?

Melatonin är en av neurohormonerna. Det är ett naturligt sömnhormon som kontrollerar sömn- och vakenhetsrytmen i människokroppen. Vår kropp producerar melatonin i tallkottkörteln, där även lyckohormonet serotonin tillverkas.

En balanserad melatoninnivå är avgörande för en utvilande och framför allt tillräcklig sömn. Tillräcklig sömn är en förutsättning för att upprätthålla vår hälsa, vår prestationsförmåga och vårt känslomässiga välbefinnande. Om den naturliga melatoninproduktionen försämras kan människor drabbas av sömnstörningar, vilket också allvarligt kan påverka immunförsvaret.

Frisättningen av melatoninhormonet är beroende av exponering för ljus. Det innebär att melatoninnivån i kroppen ökar kraftigt efter mörkrets inbrott för att få oss sömniga (teoretiskt sett). Melatoninnivån i kroppen är som högst mellan klockan 2 och 3. I gryningen sjunker melatoninnivån långsamt, vilket gör att vi vaknar. Denna produktionsmekanism har sina nackdelar, en av dem är att vi ofta känner oss trötta och slappa under regniga och molniga vinterdagar. På grund av årets mörkare månader producerar kroppen också mer sömnhormon melatonin under dagen.

Vilken skillnad kan melatonintillskott göra?

Den naturliga rytmen mellan dag och natt, som bygger på soluppgång och solnedgång, existerar inte längre i dag.

Konstgjort ljus i våra lägenheter, arbete framför ljusa skärmar eller de många timmarna framför smartphones och tv-skärmar påverkar den naturliga produktionen av melatonin. Dessutom kastar arbetsskift, nattarbete eller flygningar till andra tidszoner den naturliga sömnrytmen helt ur spel. Men även stress, ett överskott av alkohol, tobak och kaffe är ytterligare störande faktorer som kan störa den känsliga melatoninbalansen.

Ljusets naturliga effekt på vår kropp störs ofta, vilket innebär att tillräcklig melatoninbildning inte längre är möjlig. Rastlösa nätter, problem med att somna och hålla sig i sömn på grund av sömnlöshet är ofta resultatet.

Melatonintillskott säkerställer återställandet av en lämplig melatoninnivå och löser problem med att somna eller kunna sova. Dessutom kan melatonin hjälpa till att hantera följande symtom (samråd med läkare eller apotek rekommenderas alltid i förväg):

1. Sömnstörningar

2. Problem med att somna och hålla sig i sömn

3. Reglering av dag- och nattrytmen (t.ex. vid skiftarbete)

4. Humörsvängningar (t.ex. höstdepression)

5. Jetlag

6. Melatoninbrist på grund av olika underliggande sjukdomar

Kan melatonin finnas i livsmedel?

Å ena sidan produceras melatoninhormonet naturligt i människokroppen och finns i olika livsmedel som surkörsbär, pistaschmandlar, svamp, ägg och fisk. På lång sikt kan kroppen dock knappast ta upp de saknade mängderna via maten. Rent melatonin kan köpas som kosttillskott och tas in på ett målinriktat sätt.

Kan man beställa melatonin hälsokost på nätet i Sverige? Som kosttillskott kan du köpa melatonin lagligt i form av spray, tabletter eller pulver (här hos Raw Powders). Det är viktigt med rätt dosering av melatoninprodukterna. För att till exempel förkorta tiden för att somna bör man ta en dos på 1 mg.

Kan man kombinera melatonintillskott med andra kosttillskott?

Vitaminer, näringsämnen och mineraler bör tas ofta. Men kan man också ta melatonin tillsammans med dessa kosttillskott? Med rätt dosering finns det för närvarande inga kända skadliga biverkningar med andra kosttillskottsprodukter.

Köp melatonin och kombinera det med alla andra kosttillskott från Raw Powders. Du kan hitta våra produkter för koncentrationsförbättring, bättre minne, viktminskning, ångest, stress och mycket mer på Raw Powders: Ashwagandha, Uridine, Bacopa-Brahmi, Gaba.

Produkten är slut för tillfället. Fyll i din epostadress, så meddelar vi dig så fort den finns tillgänglig.

Namn
Epost
Kommentar